2016. október 23., vasárnap

Francia krémes

Hozzávalók:
500 g fagyasztott leveles tészta

Krémhez:
8 db tojás sárgája
10 dkg kristálycukor
2 csomag Vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
2,5 dl víz

8 tojás fehérje
12 dkg kristálycukor
3 kávéskanál zselatin

Mázhoz:

10dkg kristálycukor
1 evőkanál erős fekete kávé
2 evőkanál tej
3 dkg margarin

Elkészítés:

A leveles tésztából külön-külön két egyforma lapot sütünk, amit sütés előtt megszurkálunk villával.
Én tepsi hátuljára szoktam sütőpapírt tenni, és ezen sütöm a lapokat.
A krémhez a tojások sárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingporokat is. Az így kapott keveréket felöntjük a tej és a víz keverékével és folyamatos kevergetés mellett
sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tojások fehérjét elkezdjük habbá verni. Mikor már kezd keményedni fokozatosan adjuk hozzá a 12 dkg kristálycukrot és így verjük addig, míg jó kemény habot kapunk. A kihűlt pudingos krémet keverjük óvatosan a felvert tojásfehérjéhez.
3 kávéskanál zselatinport keverjünk el egy kis vízben ( éppen csak annyiban, hogy ellepje ). Mikrozzuk meg egy pillanatra, hogy feloldódjon a zselatin a vízben, és még melegen keverjük a krémbe.
A krémet egy picit tegyük hűtőbe, hogy egy kicsit összeálljon, majd az alsó lapot helyezzük egy tálcára és kenjük meg egyenletesen a krémmel és tegyük hűtőbe a félig kész sütit.
A mázhoz a cukrot keverjük el a tejjel és a kávéval, majd forraljuk fel, ezután olvasszunk fel benne 3 dkg margarint. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd kenjük rá a lapra, amit még nem helyeztünk rá a krémesre! Amikor a máz kezd megdermedni vágjuk fel a felső lapot annyi szeletre, ahány szeletet szeretnénk. A felső lapot így felvágva helyezzük a krémesre.Tegyük az összeállított krémest a hűtőbe pár órára, majd szeleteljük fel, annyi szeletre ahányra a felső lapot szeltük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.