2016. szeptember 17., szombat

Túró rudi torta ( édesanyám 75. szülinapjára )

Hozzávalók:

Tésztához:
2 db tojás
1 evőkanál kakaópor
cukor ( a két tojás súlyával megegyező mennyiségben )
rétesliszt ( két tojás súlya - a kakaópor súlya=a liszt súlya)
6 evőkanál langyos víz

Krémhez:
1/2 kg félzsíros tehéntúró
200g cukor
150 ml 20%-os tejföl
10g zselatin
50 ml víz
1db citrom héja és leve
200 ml habtejszín tejszínhabbá verve

Mázhoz:

100 g tortabevonó csoki
20 g ráma

Díszítéshez:

200g habtejszín
1csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
( ez a mennyiség sok a díszítéshez, a maradékot nyalakodjátok el )

Elkészítés:

A tojások fehérjét egy tálba verjük kemény habbá. A tojás sárgákat egy másik tálban keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a vizet és a liszttel elkevert kakaóport. Az így kapott masszába keverjük bele óvatosan a felvert tojásfehérjét. A tésztát öntsük egy 26 cm átmérőjű kivajazott és morzsával kiszórt tortaformába majd süssük meg a tortalapot 200 fokra előmelegített sütőben. Hagyjuk a tortalapot teljesen kihűlni, majd vegyük le a tortaforma oldalát, mossuk le róla a morzsát, és helyezzük vissza helyére.
A túrót keverjük el a cukorral és a tejföllel, adjuk hozzá a citromhéjat és a citrom levét is. A habtejszínt verjük tejszínhabbá, és ezt is adjuk a túrós részhez. A zselatint keverjük el a vízben és egy pillanatig melegítsük fel a mikróban, de vigyázzunk nehogy felforrjon. Ha egy picit visszahűlt keverjük a túrókrémhez. Az elkészült krémet öntsük a kihűlt tortalapra és legalább két órára tegyük hűtőbe. Ezután vágjuk körbe a tortát és vegyük le a a tortaforma oldalát majd helyezzük a tortát egy tálra.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel 20 g margarinnal. Hagyjuk egy picit visszahűlni a csokit és gyorsan dolgozva vonjuk be a torta tetejét. Még mielőtt megdermedne késsel vágjuk be a szeleteket de ne a teljes torta vastagságában, csak a csokimázon.
Végül díszítsük ki tejszínhabbal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.