2016. július 13., szerda

Brokkoli krémleves

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
450 g brokkoli ( lehet fagyasztott is )
1 húsleves kocka
2 dl min. 20% főzőtejszín
bors
szerecsendió
ételízesítő
1 púpozott evőkanál liszt

Elkészítés:

A megolvasztott margarinon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Felöntjük egy kis vízzel, majd beledobunk egy leveskockát és a tisztított brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, hogy a brokkolit éppen hogy ellepje, és ételízesítővel ízesítjük. Kb. 20 percig főzzük, majd összeturmixoljuk botmixerrel. A főzőtejszínt elkeverjük a liszttel és óvatosan a leveshez keverjük, majd a végén ízesítjük borssal és szerecsendióval. Pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.