Hozzávalók:
2 nagyobb tojásból piskóta
10 dkg fehér csoki
5 tojássárgája
10 dkg cukor
4 dl habtejszín habbá verve
2 púpozott teáskanál zselatinpor
300 g eper
2 csomag vaníliás cukor
2 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés:
Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába 2 tojásból piskótát készítünk, hagyjuk teljesen kihűlni.
A tortaforma oldalát vegyük le, mossuk el, majd tegyük vissza. A piskóta tetejét szórjuk meg 2 evőkanál zsemlemorzsával, és helyezzük rá a félbevágott eperszemeket.
A mousse-hoz a tejszínhabot 2 csomag vaníliás cukorral habbá verjük, és a hűtőbe tesszük. A fehér csokit gőz fölött olvasszuk meg és tegyük félre. A tojássárgáját a cukorral szintén gőz fölött állandó kevergetés közben (robotgép) csípősre melegítjük, azaz amikor beledugjuk az ujjunkat akkor megcsípi a meleg. Ezután levéve a gőzről kihűlésig tovább keverjük. Ehhez adjuk hozzá először a fehér csokit majd a tejszínhabot. A zselatint egy pohárba tesszük, felöntjük annyi vízzel ( kb 1/2 dl ) hogy ellepje, majd összekeverjük és mikróban éppencsak megmelegítjük. Hagyjuk egy picit hűlni, majd a mousse-hoz adjuk. A mousse-t a piskótára kenjük, és egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
Tipp: Eperrel díszíthetjük a tetejét, és tortazselét is rakhatunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.