Hozzávalók:
70 dkg filézett csirkecomb vagy csirkemell
1 csomag Gyros gyorspác
50 ml olívaolaj
20 dkg feta sajt
4 dl tejföl vagy főzőtejszín
10 dkg reszelt trapista
fokhagyma granulátum
5nagyobb krumpli
5 dkg ráma
1 dl tej
2 tojás
Elkészítés:
A felkockázott csirke húst bepácolom a gyros gyorspácba, amit elkeverek 20 ml olívaolajban. A maradék olívaolajat egy serpenyőben felmelegítem és a husit gyorsan kisütöm benne.
A feta sajtot botmixerrel kikeverem a tejföllel ( használhatunk főzőtejszínt is ) és a fokhagyma granulátummal. A kisült húsokat egy jénaiba teszem és nyakon öntöm a fetás masszával.
A krumplit sós vízben megfőzöm, majd kis ráma és tej hozzáadásával krumplipürét készítek. Amikor egy kicsit kihűlt hozzá adok két felvert tojást és a reszelt sajtot. Az így elkészített krumplipürét a fetás hús tetejére kenem, és villával megcsíkozom a tetejét. 220 fokos sütőben addig sütöm, míg megpirul a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.