2014. július 21., hétfő

Csirke vadas mártásban

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell
csirke fűszersó
olaj
1 fej vöröshagyma
2-3 szál répa
2 babérlevél
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 húsleves kocka
ételízesítő
pirosarany
1 evőkanál mustár
3 kávéskanál cukor
1 kis doboz tejföl
1 evőkanál liszt
borecet

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázom és csirke fűszersóval megszórom majd egy kis olajon megsütöm őket. Ne süssük őket nagyon meg, mert kiszáradnak. Éppen kifehéredés után még egy kicsit kell sütni.
Ha kisültek, akkor kiszedem őket egy tálba és félreteszem.
Egy kis olajon üvegesre párolom a felkockázott hagymát. Felöntöm kb 1 liter vízzel és hozzá adom a felkockázott répát a sűrített paradicsomot, mustárt, cukrot, leveskockát, babérlevelet, pirosaranyat , ételízesítőt.
Amikor a répa megpuhult behabarom a tejfölbe kevert liszttel, majd kiveszem a babér levelet és botmixerrel összeturmixolom az egészet. Egy csepp borecettel ízesítem és vissza teszem bele a megsütött csirkemell kockákat.
Zsemlegombóccal tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.