2014. február 1., szombat

Tejfölös krumpli


Hozzávalók:

5 nagyobb szem krumpli
1/2 pár gyulai kolbász
1 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
1 teáskanál pirosarany
1 teáskanál gulyáskrém
1 evőkanál sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
ételízesítő
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 darab babérlevél
5 db. főtt tojás

Elkészítés:

Olajon üvegesre párolom a kockára vágott vöröshagymát. Mikor már üveges, akkor belerakom a felkarikázott kolbászt és addíg sütöm míg a kolbász egy kis színt enged. Majd megszórom pirospaprikával és felöntöm vízzel. Teszek bele pirosaranyat, gulyáskrémet, ételízesítőt meg sűrített paradicsomot és egy babérlevelet. Beleteszem a meghámozott kockára vágott krumplit és annyi vízzel öntöm fel, hogy a krumplit ellepje. Addíg főzöm, míg a krumpli megpuhul. Közben keményre főzök 5 darab tojást és meghámozom. Amikor a krumpli megpuhult behabarom 2 dl tejfölben elkevert 2 evőkanál liszttel. Ehhez lehet a botmixert használni, így biztos nem lesz csomós a habarás.
Miután behabartuk a főzeléket, zárjuk el alatta a tüzet, és keverjük bele a felkarikázott főtt tojásokat.

Tipp: Ha a tejföl nagyon sűrű, akkor vagy egy kis tejet vagy a krumpli levéből egy kicsit keverjünk a habaráshoz mielőtt a főzelékbe öntjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.